Ada banyak perkara yang boleh anda lakukan semasa berada di rumah dan menghabiskan banyak masa bersama haiwan peliharaan, lebih-lebih lagi ketika anda memelihara seekor burung yang boleh bercakap, meniru suara orang lain dan menyanyi dengan merdu seperti suara soprano.

Frank Maglio gemar bermain gitar dengan alunan lagu-lagu kegemaran atau dengan melodi ciptaan sendiri, dan tanpa disangka terjumpa bakat terpendam burung kakaktua peliharaan kesayangannya.

History of Music/Facebook

Sambil menghabiskan masa dengan hobinya itu, gitar dimainkan di hadapan Tico si burung kakaktua spesies Amazon yang tajam pendengaran dan bijak mencipta melodi dengan suaranya.

Ketika Frank mengalun melodi genre rock, Tico dengan spontan bersiul-siul pada mulanya dan kemudian menyanyi dengan nyaring ala soprano.

History of Music/Facebook

Tidak disangka Tico amat berbakat untuk menyanyi dengan baik dalam apa-apa sahaja alunan melodi daripada gitar yang dimainkan oleh Frank.

History of Music/Facebook

Nyanyian Tico sungguh mengagumkan dan sudah tentu semua orang akan terhibur bersama senyuman ketika mendengar atau melihatnya.

History of Music/Facebook

Membuat mereka semua yang tersengih akan berkata, “Wah! Sangat hebat, saya mahu mendengar awak menyanyi lagi Tico…”

Tonton video di bawah:

History of Music/Facebook

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Ria VIDEO

Video Popular