Di Filipina heboh mengenai Gunung Berapi Taal yang dikatakan mungkin akan meletus pada bila-bila masa berikutan terdapat kesan pergerakan magma selain pembebasan debu sejak 12 Januari lalu. Oleh demikian, pihak berkuasa telah bertindak memindahkan lebih 100,000 penduduk ke pusat perlindungan yang telah disediakan setelah kawasan perumahan, sekolah serta ladang di sekitar gunung berapi itu dilihat diselaputi dengan debu tebal.

Dalam keadaan sebegini, pasti banyak bantuan asas dihulurkan oleh pelbagai pihak seperti bantuan makanan, tempat tinggal, keperluan penjagaan kebersihan diri dan juga pakaian. Bagaimanapun, terdapat satu peristiwa melucukan yang dikongsi ke media sosial dan membuatkan seluruh pengguna media sosial terhibur melihatnya.

Tular beberapa gambar di media sosial memaparkan gelagat beberapa penduduk yang sempat mencuba dan menggayakan pakaian yang didermakan itu. Apa yang menjadikan situasi ini sangat lucu adalah apabila penduduk menggayakan pakaian yang ‘tidak bersesuaian’ dengan personaliti dan fizikal mereka.

Lihat 10 gambar di bawah dan kongsikan pandangan anda mengenainya…

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#8

#9

#10

Maybe you're interested :

Share

Video Popular