Kehilangan haiwan kesayangan yang dikasihi pastinya menyedihkan. Ia sukar untuk dilupakan dan kesedihan mungkin akan berlanjutan selama beberapa minggu atau bahkan bertahun-tahun. Seorang lelaki bernama Joseph Inabnet berkongsi sesuatu yang tidak diduga yang dia terima dari kedai haiwan peliharaan tempatan selepas dia kehilangan anjingnya, Bailey.

Selepas haiwan kesayangannya mati, lelaki yang dalam kesedihan itu memutuskan untuk memulangkan beg makanan yang belum dibuka ke kedai haiwan peliharaan Chewy. Jawapan yang diterima daripada mereka agak mengejutkan.

Mereka memberitahu Joseph untuk mendermakan makanan itu dan akan memberinya bayaran balik. Walaupun Joseph terkejut dengan jawapan kedai tersebut, dia tidak tahu bahawa ada lagi kejutan yang akan diterima olehnya.

Beberapa hari kemudian dia menerima bungkusan dari kedai yang sama. Sebaik sahaja dia membuka bungkusan tersebut, dia mendapat hadiah yang bermakna – kad dan lukisan minyak anjingnya. Syarikat itu mahu memastikan bahawa Joseph akan mempunyai peringatan yang indah tentang haiwan kesayangannya.

Kad itu bertulis: “Sukar untuk mengucapkan selamat tinggal kepada sesuatu yang disayangi. Mereka akan sentiasa diingati dan dihargai. Dengan simpati yang tulus, ‘Haiwan peliharaan hadir di dalam hidup kita, meninggalkan kesan pada hati kita dan kita akan berubah selamanya.’
Kami menghantar banyak cinta dan pemikiran positif. Jika anda memerlukan apa-apa, kami sentiasa ada di sini. “

Untuk menunjukkan betapa dia berterima kasih, Joseph berkongsi kisah itu di Facebook dengan harapan ia akan menjadi tular dan Chewy akan menerima pengiktirafan yang pantas. Hanya dalam beberapa hari jawatannya menjadi tular dengan lebih daripada 60k share dan lebih 100k like.

Kongsian itu menjadi iklan pemasaran yang sangat baik untuk Chewy, kerana ramai orang tertarik dengan cara perkhidmatan pelanggan mereka dan berjanji untuk menjadi pelanggan mereka.

Sumber: BoredPanda, Joseph Inabnet|Facebook

Maybe you're interested :

Share
Kategori: INSPIRASI Pesona Ria

Video Popular