Bukan mudah untuk menjadi seorang pendidik. Selain perlu bijak dalam apa yang anda lakukan anda juga perlu kreatif dalam menyampaikan ilmu dan maklumat yang anda ada kepada pelajar. Cara yang kreatif dan unik bukan sahaja memudahkan proses pengajaran tetapi dapat meningkatkan lagi proses pembelajaran.

videoPlayerId=e3212e407

Ad will display in 09 seconds
Para pelajar akan lebih mudah untuk mengingati dan menghafaz sesuatu perkara membolehkan mereka lebih mudah untuk memahami sesuatu subjek.

Contohnya, lihat apa yang dilakukan oleh seorang guru di India ini. Lihat bagaimana dia menggunakan cara yang agak kreatif untuk mengajar abjad kepada para pelajarnya.

Sekali pandang mungkin ramai yang tidak tahu apa makna di sebalik garis-garis pendek yang dilukiskan pada papan hitam. Tetapi tunggu dan lihat apa yang berlaku selepas itu.

Pasti ramai yang akan kagum dengan apa yang dilakukannya. Kaedah pengajarannya cukup unik dan menarik. Semestinya para pelajarnya sangat seronok berada di kelasnya dan apa yang lebih penting mereka faham setiap perkara yang diajarkan kepada mereka.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds