Kita telah membaca banyak cerita tentang haiwan yang terperangkap di tempat-tempat yang luar biasa, tetapi yang ini memang benar-benar pelik. Seekor anjing peliharaan telah hilang, dan pemiliknya keluar mencari selama empat hari. Dia tiba-tiba hilang semasa berjalan-jalan dengan pemiliknya.

Sumber foto: YouTube Screenshot | ODN.

Gina Kaiser dari Boveney Lock di Dorney, Buckinghamshire. Dia pasrah apabila haiwan kesayangannya, Lulu, tiba-tiba hilang dan tidak dapat ditemui. Selama beberapa hari, dia sangat berharap bahawa anjingnya itu akan dapat mencari jalan pulang.

Ketika dia terus mencari anjingnya, dia terkejut apabila mendengar anjing yang menyalak datang dari bawah kakinya. Lulu terperangkap di bawah tanah!

Pasukan bomba akhirnya dipanggil untuk mendapatkan bantuan. Satu pasukan seramai lima anggota menggunakan penggali, peralatan memotong, dan sekop untuk menggali lubang lebar untuk mencapai kedalaman paip yang lebih dari lapan kaki di bawah tanah.

Pasukan bomba perlu mencari jalan masuk ke dalam longkang.

Salah seorang daripada mereka membuka paip sebelum memerah dirinya untuk masuk ke ruang yang agak sempit.

Selepas operasi selama enam jam, mereka menemui anjingyang hilang itu. Mereka mengangkat Lulu dan menyerahkannya kepada Gina. Dia tidak tahu bagaimana Lulu boleh terperangkap di dalam paip itu, tetapi dia sangat gembira kerana haiwan kesayangannya itu masih hidup dan tidak cedera, walaupun selepas empat hari kehilangannya.

“Perkhidmatan dari pasukan bomba sangat cemerlang, ia menunjukkan terdapat beberapa orang yang benar sangat baik, “kata Gina dalam temu bual.

Pengurus pasukan bomba gembira kerana pencarian Gina yang luar biasa untuk anjingnya berakhir dengan kegembiraan. Pasukan penyelamat juga mengatakan bahawa ia agak difahami bahawa seorang pemilik, ketika menghadapi situasi seperti ini, ingin melakukan perkara yang luar biasa demi menyelamatkan seekor anjing yang sangat berharga.

Pasukan bomba kini telah menutup pintu masuk ke paip dan ke kawasan yang berdekatan untuk mencegah insiden seperti ini berulang.

Era Baru

Maybe you're interested :

Share

Video Popular

Ad will display in 09 seconds